Om oss


Vi som har S*Don Dominus uppfödning är sedan länge mycket goda vänner och heter Amandine Aubert & Fredrik Larsson. Amandine bor i Lerum, ca 2.5 mil utanför Göteborg medan Fredrik bor i centrala Göteborg. Vi bor båda tillsammans med våra goa’ birmor som lever det goda livet som bortskämda familjemedlemmar, precis som det skall vara. Vi har båda två alltid levt med katter i våra hem och hyser stor kärlek och respekt för detta djur. Katterna lever med oss i första hand som familjemedlemmar och vi sätter stort värde på att de skall ha det så bra som möjligt. Våra katter får gå hur de vill i våra hem och har inga områden där de inte får vistas. Katterna går inte fritt ute men har möjlighet att vistas ute i kattgård eller ta en promenad i koppel.

***

Mitt stora intresse för rasen väcktes redan i barnåldern och tillsammans med Fredrik realiserades drömmen om att skaffa den bedårande rasen Helig Birma samt starta en småskalig hobby-uppfödning med främsta fokus på hälsan och det goda temperamentet som skall prägla rasen. För Fredrik är det just sällskapet och det goda lynnet som skapar intresset för uppfödning då han liksom jag vill verka aktivt för en frisk och social Birma – vilket vår starka övertygelse är att samtliga uppfödare kan uppnå en sundare ras genom att bedriva en hälsofrämjande avel. Vårt stamnamn registrerades i Sverak i början av 2011 när vi höll på att planera för vår första kull.

***

Vi har och kommer att fortsätta jobba med importer men även med svenska katter för att få in nytt blod. Målet med vår uppfödning är att få fram friska, stabila, kärleksfulla, rastypiska birmor som kan förgylla tillvaron för den nya ägaren. Vi innehar vårt stamnamn i SVERAK och därmed efterföljs alla deras stadgar avseende hållande och omvårdnad av katt, avelsfrågor samt överlåtelse (tingning och köp) av kattungar/omplacering från vår uppfödning. Vi är även medlemmar i Spinneriet & Birmasällskapet. Som uppfödare har vi valt att försäkra oss mot dolda fel i tre år – detta är dock frivilligt upp till den enskilda uppfödaren, kravet som ställs om ersättning vid dolt fel på egenuppfödd kattunge (under tre år) är dock inget man som uppfödare kan välja bort att ersätta utan regleras av konsumentköplagen och åligger oss alla att efterfölja.

Don Dominus - Helig Birma